2Słodką paprykę umieść na dużej blasze. Piecz w piekarniku przez 30-40 minut, aż skórki zaczną się złuszczać; odwróć paprykę po pierwszych 15-20 minutach. Przełóż ją do dużych torebek do pakowania żywności. Zawiąż każdą torebkę, a następnie odstaw na 15 minut, aż papryka wystygnie na tyle, że będzie ją można obrać. Obierz ze skórki, usuń ogonki, gniazda nasienne i nasiona, a następnie grubo posiekaj i odstaw.
3Ostrym nożem dolną część każdego pomidora natnij w kształcie X. Pomidory umieść w garnku z wrzącą wodą na 30 sekund, a następnie przełóż na łyżce cedzakowej do miski z lodem. Obierz ze skóry, a następnie grubo posiekaj.
4Paprykę, pomidory i przyprawy włóż do dużego rondla i postaw na średnim ogniu. Gotuj przez 35-45 minut, , często mieszając, aż warzywa będą bardzo miękkie. Wmieszaj cukier i przecier pomidorowy. Gotuj przez 15 minut, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Wmieszaj sok z cytryny.
5Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z chlebkiem pita lub naan bądź krakersami. Ewentualnie przechowuj w lodówce i podawaj na zimno.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.