Naleśniki ze szparagami

Naleśniki ze szparagami to fantastyczne sezonowe danie, idealne w roli wiosennego obiadu lub kolacji. Dodatek parmezanu doda ciastu naleśnikowemu nieco ciężaru gatunkowego, a sos na bazie startego chrzanu nada charakter szparagom i podkreśli smak szynki. Tej wiosny konieczni... Naleśniki ze szparagami to fantastyczne sezonowe danie, idealne w roli wiosennego obiadu lub kolacji. Dodatek parmezanu doda ciastu naleśnikowemu nieco ciężaru gatunkowego, a sos na bazie startego chrzanu nada charakter szparagom i podkreśli smak szynki. Tej wiosny koniecznie wypróbuj naleśniki ze szparagami i serem oraz szynką według naszego sprawdzonego przepisu! Czytaj więcej Czytaj mniej
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 1 1/2 kg białych szparagów
  • 3 jajka
  • 8 plastrów szynki
  • 2 łyżki śmietany
  • cukier
  • 1/2 szklanki przesianej mąki
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • pęczek natki pietruszki
  • olej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • Sól morska
  • Pieprz czarny mielony w słoiczku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy