2Chińskie brokuły gotuj w dużej ilości wrzącej wody przez 1 minutę lub do momentu, gdy staną się jasnozielone. Po ugotowaniu natychmiast przełóż do miski z lodowatą wodą, żeby przerwać proces gotowania. Dobrze odsącz i odciśnij liście do sucha.
3W dużej misce dobrze zmieszaj ze sobą wino ryżowe, sos sojowy, cukier, czosnek, imbir, olej sezamowy oraz biały pieprz. Dodaj chińskie brokuły, wieprzowinę i krewetki. Wstawi do lodówki i dobrze schłodź.
4Na środek płatka ciasta wonton nałóż około łyżeczki nadzienia. Krawędzie ciasta delikatnie zwilż wodą. Złóż ciasto na pół formując trójkąt i zlep ze sobą krawędzie. W dużym garnku zagotuj około 3 litry wody. Wkładaj do garnka na raz około 10 pierożków i gotuj od 4 do 6 minut lub do momentu, gdy nadzienie jest dobrze ugotowane. Wyjmij pierożki łyżką cedzakową do miski z bardzo zimną wodą. Pozostaw w wodzie na 2 minuty do wystygnięcia. Dobrze odsącz i przełóż na półmisek i przykryj. Wstaw do lodówki do momentu, aż dobrze się schłodzą.
5Przygotowanie sosu:
6W średniej wielkości misce dobrze wymieszaj masło orzechowe z wodą. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Podawaj ze schłodzonymi pierożkami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.