1Warzywa obrać, ogórki pokroić w plastry, cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć na grubej tarce, dodać 1 łyżkę soli i wymieszać.
2Wodę zagotować z octem, cukrem, 1 łyżę soli, dodać oleju, kurkumę i pozostałe przyprawy.
3Odciśnięte warzywa układać w słoikach, zalać gorącą zalewą.
4Zakręcone słoiki ustawić na ścierce w garnku, zalać wodą do 2/3 wysokości. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Następnie wyjąć słoiki i ustawić do góry dnem do wystudzenia.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.