1Wydrylowane śliwki przełóż do dużego garnka. Zalej śliwki sokiem z pomarańczy i dodaj do mieszanki skórkę z pomarańczy. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, stale mieszając powidła przez ok 60 minut.
2Odstaw powidła do wystygnięcia na noc.
3Wystudzone śliwki smaż na małym ogniu, aż zbędny płyn wyparuje i uzyskasz gęstą konsystencję. Przypraw do smaku świeżo startym cynamonem.
4Jeszcze gorące powidła przełóż do słoików i pasteryzuj.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.