1Przygotowanie dżemu z wędzonych pomidorów z rozmarynem: 1. Pomidory, cebulę i papryczkę umieść na grillu o średnim ogniu na około 5 minut, aż lekko się przypieką. Obracaj od czasu do czasu. 2. Grillowane pomidory, cebulę i Poblano grubo posiekaj i umieść w rondelku. Dodaj brązowy cukier, ocet, rozmaryn, sól i pieprz. 3. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej temperatury i gotować , od czasu do czasu mieszając, około godziny lub do momentu aż całość zgęstnieje.
2Przygotowanie jajek po benedyktyńsku: 1. Wlej do dużego głębokiego rondla około 5 cm wody. Dodaj biały ocet winny. 2. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień na średni. 3. Wbij jajko do małej miseczki. Ostrożnie wlej jajo do gotującej się wody (powinny zacząć pojawiać się na powierzchni wody bąbelki). 4. Powtórzyć tę samą czynność z pozostałymi jajami. Jaja gotuj od 3 do 5 minut, aż białko będzie całkowicie ścięte i żółtka zaczną gęstnieć. 5. Ostrożnie wyjmuj jajka łyżką cedzakową. Odsącz na papierowych ręcznikach. 6. Na każdym talerzu podaj jedną kromkę chleba, jajo i trochę dżemu pomidorowego.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.