2Wrzucić do 3 litrów wrzącej, osolonej wody i gotować 3 minuty.
3Odcedzić.
4Do garnka wlać 300 ml wody, dodać ocet, cukier, 1 łyżkę soku z cytryny, skórkę z cytryny, cynamon, goździki, przekrojoną na pół laskę wanilii i całość zagotować.
5Do gorącej zalewy wrzucić dynię i podgrzewać na maleńkim ogniu, aż stanie się szklista.
6Przełożyć do słoików.
7Pasteryzować 20 min. w temp 85° C.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.