1Miód wlej do garnka i rozgrzej. Następnie dodaj pokrojone na pół cebulki. Skarmelizuj je delikatnie. Dodaj agrest i rodzynki i podlej wodą (około 200 ml).
2Podduś wszystko razem kilkanaście minut mieszając.
3Dodaj ocet, pokruszone papryczki piri piri i kurkumę.
4Wszystko razem gotuj na wolnym ogniu około 50 min mieszając i w razie potrzeby podlewając odrobiną wody.
5Pod koniec dopraw solą.
6Gorący chutney umieść w małych słoiczkach, zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia.
7Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.