1Wrzuć ryż do garnka, dodaj 500 ml zimnej wody, szczyptę soli, szczelnie przykryj pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 8-10 minut pod przykryciem. Kiedy cała woda zostanie wchłonięta, zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem na 10 minut.
2Podczas gdy ryż się gotuje, na patelni podgrzej olej, wrzuć cebulę i podsmaż przez minutę.
3Dorzuć kurczaka, paprykę słodką Kamis, przyprawę do potraw kuchni meksykańskiej Kamis, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
4Dodaj pomidory z puszki, paprykę i fasolę. Następnie dolej 200 ml wody, podgrzej i gotuj wszystko razem przez 7-8 minut. Dodaj oregano Kamis i przypraw do smaku solą i pieprzem.
5Gulasz podawaj z ryżem i odrobiną śmietany na wierzchu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.