Risotto z kurczakiem Cajun

12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • 2 łyżki Mieszanki przypraw Cajun
  • 1 łyżka Sól czosnkowa w torebce
  • 1 łyżeczka Kolendra w torebce
  • 450g udek z kurczaka bez skóry i bez kości, pokrojonych w kostki wielkości 2,5 cm
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 i 1/2 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę wielkości 2,5 cm
  • 3 szklanki wody
  • 6 torebek zielonej herbaty
  • 2 szklanki ryżu Arborio
  • 1 i 1/2 szklanki papryki w kilku kolorach (pokrojonej w kostki 2,5 cm)
  • 225 g kiełbasy andouille, pokrojonej skośnie na grube plasterki grubości niewiele ponad 1 cm
  • 1 szklanki cebulki dymki pokrojonej na skos

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy