Kurczak w panierce

Kurczak w panierce jeszcze nigdy nie był tak prosty w przygotowaniu! Sekretem jest oczywiście chrupiąca aromatyczna skórka. Taki efekt osiągniesz, nacierając kurczaka odpowiednią kompozycją przypraw i obtaczając go w prostej panierce na bazie jajka, jogurtu i mąki.upi...

Kurczak w panierce jeszcze nigdy nie był tak prosty w przygotowaniu! Sekretem jest oczywiście chrupiąca aromatyczna skórka. Taki efekt osiągniesz, nacierając kurczaka odpowiednią kompozycją przypraw i obtaczając go w prostej panierce na bazie jajka, jogurtu i mąki.upieczone mięso podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami. Dokładny przepis na kurczaka w panierce czeka poniżej!

Czytaj więcej Czytaj mniej
7
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4-5

Składniki

  • 1 kurczak pokrojony na porcje
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • 3 łyżki Przyprawa do kurczaka złocista

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy