1Cebulę pokroić w piórka, z 4 ząbków czosnku usunąć szczypiorek, pokroić czosnek w cienkie plasterki.
2Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć w patelni na oleju z każdej strony.
3Z papryczek chili usunąć pestki i białe błonki, resztę posiekać w drobną kostkę.
4W dużym garnku podsmażyć cebulę, po kilku minutach dodać czosnek i podsmażać często mieszając. Po kilku minutach wyłączyć płomień, doprawić cebulę cynamonem, kurkumą i wymieszać.
5Włączyć mały płomień pod garnkiem ze smażoną cebulą i przyprawami, mieszać zawartość garnka, by przyprawy się nie przypaliły, tylko podsmażyły. Dodać posiekaną papryczkę chili.
6Do garnka wlać bulion, podgrzać i dolać passatę pomidorowej. Gdy passata z bulionem będą gorące, dodać mięso z indyka, całość zagotować i gotować przez 10–15 min na średnim ogniu, nie przykrywać.
7Dusić aż mięso z indyka będzie miękkie. Pod koniec gotowania posolić i przyprawić słodką papryką. Korzennego indyka serwować z kaszą, świeżą kolendrą oraz kiełkami.
8Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.