1Udziec wytrybować z kości, natrzeć od środka solą, ½ łyżeczki kminku, czosnkiem, papryką i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
2Udziec złożyć na pół i obwiązać nićmi do sznurowania.
3Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z każdej strony na złoty kolor.
4Posmarować na wierzchu masłem, posypać pozostałym kminkiem, ułożyć w brytfance, wlać 2-3 łyżki oleju i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temp. 200° C.
5Po ok. 40 minutach odkryć i piec przez dalsze 30 min., polewając co 10 minut sosem z pieczenia.
6Podawać na gorąco z ziemniakami z wody i surówka z marchewki lub na zimno jako wędlinę.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.