2Włóż śliwki, brązowy cukier, ocet z białego wina, sos sojowy, chili i jedną gwiazdkę anyżku na patelnię i podgrzewaj przez 20-25 minut, dopóki śliwki nie zmiękną. Przetrzyj przez sitko i odłóż na bok.
3W międzyczasie rozbij pozostałą gwiazdkę anyżku i pieprz czosnkowy, używając moździerza i tłuczka. Natnij skórę na piersiach z kaczki i wetrzyj w każdą pierś przyprawy, a następnie oprósz je solą.
4Umieść piersi skórą do dołu w rondlu i obsmaż na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, aż skóra zacznie brązowieć. W międzyczasie wytopi się sporo tłuszczu, który ewentualnie należy odlać. Zwiększ ogień, odwróć piersi na drugą stronę i obsmaż przez 1 minutę. Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego.
5Umieść naczynie w piekarniku na 8 minut, następnie wyjmij i pozwól mięsu „odpocząć” przez 5 minut.
6Przed samym podaniem podsmaż kapustę pak choi i dymki, a w międzyczasie podgrzej sos śliwkowy. Podawaj kaczkę na warzywach polaną sosem śliwkowym.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.