1Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Do przeciśniętych i lekko przestudzonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, cząber, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe podłużne krokieciki i obtaczamy je w bułce a następnie w roztrzepanych jajkach z mlekiem. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Wystudzone krokieciki podajemy z porcją dipów.
2Ważne by po usmażeniu krokieciki poleżały na ręczniku papierowym, w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.