1Oczyszczone grzyby umyć kilkakrotnie w letniej wodzie, dokładnie osączyć i pokroić w grube plastry.
2Cebulę obrać i pokroić na ósemki.
3Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i podobnie jak cebulę pokroić na ósemki.
4Oliwki opłukać pod bieżącą wodą.
5Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.
6Następnie dodać grzyby, podsmażyć je ze wszystkich stron, dodać pomidory, oliwki, doprawić solą i pieprzem, dusić wszystko pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
7Przed podaniem posypać posiekaną natką.
8Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.