1Mąkę podziel na trzy części, do pierwszej dodaj 100ml wody wymieszanej z kurkumą, do drugiej szpinak zmiksowany z pozostałą wodą , do trzeciej sok z buraków.
2Do każdej części dodaj 1/3 masła, szczyptę soli, każdą część wymieszaj oddzielnie na jednolite ciasto , przykryj odstaw.
3Kaszę ugotuj wg wskazówek z opakowania.
4Cebulę podsmaż na maśle, dodaj szpinak, duś razem 2 min. dodaj kaszę , wystudź.
5Dodaj twaróg, gałkę muszkatołową, dopraw sola i pieprzem, wymieszaj.
6Każde z ciast kolejno cienko rozwałkuj, wycinaj krążki 6-7 cm, napełniaj farszem, formuj pierogi.
7Gotuj w osolonej wodzie ok 6-8 min.
8Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszaną ze szczypiorem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.