1Cielęcinę kroimy na równe plastry, rozbijamy młotkiem i marynujemy w przyprawach i oliwie z oliwek, odkładamy na 10 min.
2Grzyby, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na gorącej patelni doprawiając sól, pieprz i tymianek – odstawiamy do miski do wystygnięcia.
3Ser czedar trzemy na tarce na grubym oczku – mieszamy z ostudzonymi grzybami i dodajemy natkę pietruszki (posiekaną), na plastrach cielęciny układamy farsz grzybowy i zawijamy w roladki – układamy na blaszce wysmarowanej masłem.
4Przygotowujemy sos beszamelowy rozpuszczając masło, dodając mąkę i zalewając mlekiem – energicznie mieszając - doprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
5Roladki na blaszce zalewamy sosem beszamelowo - ziołowym i wkładamy do pieca na ok. 50 min w temp. 180˚ C.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.