Pieprz zielony ziarnisty w torebce

Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza, uprawianego głównie w Azji. Pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Proces suszenia pieprzu zielonego jest przeprowadzany przy...

Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza, uprawianego głównie w Azji. Pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Proces suszenia pieprzu zielonego jest przeprowadzany przy wykorzystaniu nowoczesnej technologii, dzięki której pieprz zielony nie ciemnieje a zachowuje typowy dla siebie kolor oraz cenne substancje smakowo-zapachowe. 

Pieprz zielony charakteryzuje się delikatnie słodką i odświeżającą nutą smakową, ma wyszukany i wyrazisty aromat. Jest zdecydowanie łagodniejszy w smaku od pieprzu czarnego. Pieprz zielony ziarnisty stosowany jest do przyprawiana potraw mięsnych, ryb, zup, sosów, podkreśla walory smakowe sałatek. Niewielką ilość można dodawać także od deserów.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084203937

Powiązane przepisy