Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać pokrojone w drobną kostkę 2 ogórki małosolne, posiekany koperek i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz zmielonym lub utłuczonym w moździerzu zielonym pieprzem.
Filet z łososia umyć, osuszyć i położyć na aluminiowych tackach. Grillować przez chwilę (ok. 2-3 minuty) z każdej strony. Doprawić solą i zmielonym lub utłuczonym w moździerzu zielonym pieprzem.
Bułki przekroić, lekko zrumienić na grillu. Na dolnej części bułki położyć liść sałaty, łososia, sos majonezowy, pokrojonego w plastry ogórka małosolnego, liść sałaty i przykryć drugą połówką bułki. Serwować od razu.