00 0
image
Oceń

Pasta z łososia

Przepis na szybką i prostą przekąskę. Pasta z łososia idealnie nada się jako dodatek do kanapek lub dip, który położysz na świątecznym stole. Łosoś to źródło dobrych kwasów tłuszczowych omega-3, usprawniających krążenie krwi w organizmie. Wypróbuj nasz prosty przepis na pastę z łososia.

Składniki
Porcja dla: 8
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Ugotuj jajka na twardo (potrzebujesz ok 6-8 minut).

  • Wyjmij plastry łososia z opakowania i pokrój je drobno jak do tatara.

  • Obrane i ostudzone jajka dodaj do miski z pokrojonym łososiem i rozgnieć składniki widelcem. Dodaj do mieszanki rozgniecione ząbki czosnku, majonez, musztardę i przyprawy. Połącz składniki w jednolita pastę.

  • Na koniec skrop pastę świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

Oceny i komentarze: 0