Pieprz kolorowy ziarnisty w torebce

Pieprz Kolorowy ziarnisty jest mieszanką pieprzy uprawianych głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Jagody pieprzu są zbierane w różnych fazach dojrzałości owoców i poddawane dalszej obróbce – stąd ich różne...

Pieprz Kolorowy ziarnisty jest mieszanką pieprzy uprawianych głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Jagody pieprzu są zbierane w różnych fazach dojrzałości owoców i poddawane dalszej obróbce – stąd ich różne kolory i walory smakowe. 

Dzięki połączeniu pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego, udało nam się uzyskać niezwykle oryginalną kompozycję, łączącą zalety poszczególnych rodzajów pieprzu. Powstała mieszanka Pieprzu kolorowego, charakteryzuje się wyrazistym, korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem. 

Pieprz Kolorowy stosuje się do tych samych potraw, które zazwyczaj doprawia się pieprzem czarnym, czyli: mięs, ryb, zup, sosów, marynat oraz sałatek. Grubo mielone ziarenka pieprzu szczególnie polecane są do mięs pieczonych oraz steków. Pieprz Kolorowy to również doskonały „element” dekoracyjny przygotowywanych potraw.

Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

  • Świeżo zmielony pieprz doda aromatu pikantnym potrawom.

  • Można używać w postaci ziarenek, roztarty lub mielony aby doprawić stek lub kurczaka przed grillowaniem bądź smażeniem.

  • Można natrzeć plastry łososia przed podaniem.

  • Można dodawać całe ziarenka pieprzu do bulionu, zalewy bądź marynaty.

  • Idealny do dekorowania pasztetów.

  • Można lekko podsmażyć grzyby na oliwie z oliwek i maśle, a następnie nałożyć je na ciabattę i dobrze doprawić pieprzem.

  • Aby przyrządzić tradycyjny stek z pieprzem, natrzyj dokładnie pieprzem polędwicę wołową i zostaw na 30 minut. Następnie usmaż na oliwie z oliwek i podaj z masłem czosnkowym.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084203951

Powiązane przepisy