Pieprz cytrynowy w torebce

Pieprz cytrynowy jest mieszanką starannie dobranych składników. Potrawy nim przyprawiane, zyskują wyrazistą ostrość pieprzu i kwaskowy posmak cytryny.

Ze względu na cytrynową „nutę”, mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego...

Pieprz cytrynowy jest mieszanką starannie dobranych składników. Potrawy nim przyprawiane, zyskują wyrazistą ostrość pieprzu i kwaskowy posmak cytryny.

Ze względu na cytrynową „nutę”, mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego rodzaju ryb. Można nią przyprawiać zarówno ryby surowe (przed obróbką termiczną), jak i te gotowe do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla). Pieprz Cytrynowy jest również doskonałym dodatkiem do mięs smażonych (np. steków), pieczonych, mięs z grilla oraz sosów typu dressing i winegret.

Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

  • Może być używany zamiast pieprzu czarnego i białego. Wystarczy dodać do smaku.

  • Dosypany do grillowanej ryby lub kurczaka zwiększy pikantność dania.

  • Można dodać do gotowanych warzyw lub kuskusa.

  • Można zmieszać z rozpuszczonym masłem i bułką tartą aby uzyskać błyskawiczne i pyszne przybranie do pieczonej ryby.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa, kurkuma.

KOD UPC (Sztuka)

5900084157018

Powiązane przepisy