Kotlety ze schabu oczyść, umyj i osusz. Jeśli mają warstwę tłuszczu zostaw ją. Delikatnie je rozbij.
Olej wymieszaj z octem, miodem, Chili i Curry.
Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli. Dodaj do marynaty. Zanurz w niej kotlety. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Opiekaj na ruszcie grilla przez kilka minut z każdej strony.
W trakcie pieczenia posmaruj każdy kawałek mięsa odrobiną marynaty.
Przed podaniem połóż na kotlecie po plasterku ziołowego masła.
Masło ziołowe: Natkę umyj i osusz. Drobno posiekaj. Wymieszaj dokładnie z miękkim masłem i czosnkiem. Dopraw do smaku pieprzem cytrynowym i świeżo mieloną solą morską. Rozłóż na kawałku pergaminu i zwiń w rulon. Odstaw do schłodzenia.