00 0
image
Oceń

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora przyrządzimy szybko i tanio. Nie ujmuje mu to jednak walorów smakowych i odżywczych. Zupę proponujemy podawać z pysznymi grzankami serowymi.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W garnku podsmażamy pokrojoną cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Do zeszklonej już cebuli dodajemy pokrojone główki kalafiora. Gdy całość zacznie się lekko rumienić zalewamy potrawę bulionem i gotujemy przez pół godziny na małym ogniu. Dodajemy przyprawy, następnie miksujemy i dodajemy śmietankę.

  • Jako dodatek do kremu z kalafiora świetnie sprawdzają się grzanki pokrojone w kostkę lub położone obok w całości. W tym celu podpiekamy pieczywo z serem z opcją grilla. Wyjmujemy, gdy ser się zarumieni. Gotowe!

Oceny i komentarze: 0