Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Puree ziemniaczane

Szukasz idealnego przepisu na puree ziemniaczane? Wypróbuj przepis od Kamisa i delektuj się niewiarygodnie puszystymi ziemniakami z dodatkiem ciepłego mleka i roztopionego masła. Dodaj do nich szczyptę aromatycznej przyprawy do dań z ziemniaków, aby puree ziemniaczane nabrało wyrazistego smaku. Zaskocz swoich bliskich i zaserwuj im klasyczny polski obiad w zupełnie nowym wydaniu.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć i odparować.

  • Do gorących ziemniaków dodać roztopione masło, ciepłe mleko, przyprawę do dań z ziemniaków i dokładnie zmiksować.

  • Puree podawać z cebulką.

Oceny i komentarze: 0