Przyprawa do żurku i barszczu białego w torebce

Żurek i barszcz biały to jedne z najpopularniejszych zup staropolskich. Lekko kwaskowy, pokrzepiający smak żurku, zawdzięczamy przygotowanemu wcześniej zakwasowi. Zakwas można kupić lub sporządzić samemu w domu. Przygotowując zakwas należy:... Żurek i barszcz biały to jedne z najpopularniejszych zup staropolskich. Lekko kwaskowy, pokrzepiający smak żurku, zawdzięczamy przygotowanemu wcześniej zakwasowi. Zakwas można kupić lub sporządzić samemu w domu. Przygotowując zakwas należy: 2 szklanki razowej mąki żytniej zaparzyć wrzącą wodą, dodając jej tyle, aby uzyskać rzadkie ciasto. Gdy ostygnie, dolać litr letniej wody i dołożyć skórkę chleba razowego. Przelać do szklanego słoja, obwiązać gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Po trzech dniach zakwas będzie gotowy do użycia. Jeżeli do sporządzenia zakwasu użyjemy mąki pszennej, to uzyskamy bazę do przygotowania barszczu białego. Przyprawa do żurku i barszczu białego jest pełną kompozycją przypraw, niezbędnych do przygotowania wyśmienitego żurku lub barszczu białego. Przyprawa wzbogaca również smak i aromat żurków oraz barszczy z torebek. Jeszcze Mniej

Informacje żywieniowe

Ten produkt nie ma znaczącej wartości odżywczej.

Składniki

Sól, czosnek, cebula, majeranek, pieprz czarny, marchew, liście laurowe, pasternak, ziele angielskie, koperek, liście selera.

KOD UPC (Sztuka)

5900084149013

Powiązane przepisy