Przyprawa do flaków w torebce

Szczególną sławę zdobyła potrawa sporządzana z żołądków wołowych lub cielęcych, zwana flakami. Potrawa ta znana była w Polsce już za panowania Władysława Jagiełły, który był jej...

Szczególną sławę zdobyła potrawa sporządzana z żołądków wołowych lub cielęcych, zwana flakami. Potrawa ta znana była w Polsce już za panowania Władysława Jagiełły, który był jej wielkim smakoszem.

Składniki Przyprawy do flaków nadają flakom charakterystyczny, rosołowy smak, z wyraźną korzenną nutą. Pieprz czarny uwypukla ostrość flaków, natomiast papryka słodka nadaje im atrakcyjną barwę. Stosując naszą mieszankę można przyrządzić smakowite flaki bez konieczności gotowania rosołu. Przyprawę dodajemy w połowie przyrządzania potrawy.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Sól, warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera), papryka słodka, imbir, gałka muszkatołowa, gorczyca, cukier, hydrolizat białkowy sojowy, pieprz czarny, chili, liście laurowe, kurkuma.

KOD UPC (Sztuka)

5900084059015

Powiązane przepisy