20MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 450 g (ok. 5 dużych sztuk) pomidorów śliwkowych (pokrojonych na ćwiartki)
- 450 g (ok. 6 szklanek) świeżych boczniaków (bez nóżek)
- 1 średniej wielkości cebula dymka (pokrojona na ćwiartki)
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki Sól morska
- 1/2 łyżeczki Tymianek w torebce
- 1 łyżka posiekanej szałwi
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 1 średniej wielkości awokado (obrane, bez pestki i pokrojone na kawałki – ok. 2 cm)
- 300 ml bulionu warzywnego
- 1 szklanka wody
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce