Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa pieczarkowa

Każdy z nas lubi zjeść ciepłą i pożywną zupę. Smakuje jeszcze lepiej jeśli użyjemy do niej pysznego i aromatycznego składnika, takiego jak np. pieczarki. Zupa pieczarkowa, bo o niej mowa, to idealny pomysł na danie, które możemy robić przez cały rok i zawsze będzie smakowało równie dobrze!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • W garnku roztopić połowę masła, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek i zeszklić je od czasu do czasu mieszając.

  • Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na grube plasterki, dodać do przesmażonej cebuli i czosnku, smażyć dopóki woda z pieczarek nie odparuje.

  • Dodać bulion oraz suszone zioła, zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

  • Zupę zblendować na gładki krem, następnie dodać śmietankę, sól i pieprz do smaku.

  • Zupa pieczarkowa smakuje najlepiej podana z kleksem kwaśnej śmietany lub z grzankami.

Oceny i komentarze: 0