00 0
image
Oceń

Zupa krem z kurek i kalarepy

Zupa z kurek i kalarepy z odrobiną musztardy Dijon, doprawiona tymiankiem i podana z chipsami z boczku to sezonowa propozycja od Szefa Kuchni Kamis.

Składniki
Porcja dla: 4 - 6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Na maśle podsmaż kurki z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę kalarepę i duś wszystko kilka minut.

  • Odłóż kilka kurek, pozostałe zalej bulionem i gotuj kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodaj tymianek.

  • Zupę zmiksuj w blenderze kielichowym, dodając śmietanę i musztardę dijon. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.

  • Podawaj z odłożonymi wcześniej kurkami i chipsami z wędzonego boczku.

Porady Gotowanie

Wyśmienicie smakuje delikatnie skropiona oliwa truflową.

Oceny i komentarze: 0