Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

Zupa ogórkowa z ryżem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ryż ugotować w woreczku w posolonym wrzątku.

  • Ogórki zetrzeć na tarce.

  • Rosół zagotować, włożyć ogórki i przyprawy, gotować przez 15 min.

  • Masło ugnieść z mąką, dodać do zupy i zagotować.

  • Zupę zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną i posypać natką.

  • Dosolić do smaku, podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz

Komentarze

  • Aga Bąk na 7/24/2017

    Zupełnie inna zupa niż jadałam dotychczas w rodzinnym domu jednak jest równie smaczna ;) Świetnie smakuje z ryżem Melvit http://melvit.pl. Syn co chwilę o nią prosi ;)

    Odpowiedz Czy to było pomocne?