00 0
image
Oceń

Zupa do picia na bazie awokado i grzybów

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 7 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
7 min Czas gotowania
  • Przygotuj zupę. Wszystkie składniki umieść w pojemniku blendera, zamknij, a następnie ustaw blender na dużą prędkość i zmiksuj na gładką masę. Stopniowo dolewaj wodę tak, aby uzyskać konsystencję, w której zupa będzie się nadawała do picia (łącznie ok. 250–375 ml wody).

  • Aby przygotować dodatki, na patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj pozostałe składniki i smaż, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 5–7 minut, aż pistacje uprażą się, a boczniaki zaczną nabierać brązowego koloru.

  • Przelej zupę do szklanych kufli, a bezpośrednio przed podaniem ułóż na wierzchu przygotowane dodatki.

Porady Gotowanie

Zrób wcześniej: zupę i dodatki przygotuj według przepisu. Przykryj i przechowuj w lodówce do 3 dni. Zupę oraz dodatki można podgrzać w mikrofalówce w przeznaczonych do tego kubkach. Kuchenkę mikrofalową nastaw na dużą moc, podgrzewaj od 30 do 60 s lub do osiągnięcia odpowiedniej temperatury. 

Oceny i komentarze: 0