Choć brzmi tajemniczo, jest zupą prostą i łatwą w przygotowaniu. Sycąca i lekko ostra, odpowiednio podana staje się zupą wykwintną. Jeśli raz jej spróbujesz z pewnością często będzie gościła na Twoim stole.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Sposób przygotowania zupy holenderskiej
W garnku podsmażamy na maśle pokrojone ziemniaki z porem, zalewamy bulionem i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy musztardę, majeranek i śmietanę. Wszystko blendujemy.
Zupę na talerzu dekorujemy podsmażonym boczkiem i natką pietruszki.
Sposób przygotowania ciasteczek z warzywami
Ciasto dzielimy na 8 kwadratów. Z każdego wykrajamy kwadracik o wymiarach 2x2cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciasto pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Ziemniaki i fasolę szparagową gotujemy, aż będą miękkie. Pozostałe warzywa podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy ziemniaki, fasolę i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Gotowy farsz układamy na cieście przykrywając go małymi kwadracikami.