Ziołowo-grzybowy bulion do picia z dodatkiem oleju z awokado

20MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 5

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki świeżych boczniaków (porozrywanych na paski)
  • 1 1/2 szklanki drobno posiekanego pora (biała i zielona część) lub 1 szklanka posiekanej w cienkie plastry cebuli dymki
  • 4 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 2 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki Pieprz czarny ziarnisty w torebce
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1 łyżeczka Tymianek w torebce
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 5 łyżeczki oleju z awokado

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy