Krem z dyni to prawdziwy klasyk jesienno-zimowej kuchni. Doskonale syci, rozgrzewa i jest zwyczajnie pyszną potrawą. My postanowiliśmy dodać do niej mały twist. Zupa krem z dyni według naszego pomysłu ma w sobie bowiem soczyste pomarańcze i nieco korzennego kardamonu. Taki p...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
13
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- ok. 1 dyni piżmowej
- 1 duża marchewka
- 1 duża cebula
- 2 pomarańcze
- ok. 2 łyżki oleju do smażenia
- 1,5 łyżeczki Kardamon mielony
- 0,5 łyżeczki Chili w torebce
- ok. 1 litr bulionu warzywnego
- 3 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki miodu
- Sól morska
- 4 łyżki oleju dyniowego
- rukiew wodna do dekoracji
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce