Przepis na kartoflankę przecieraną

Kartoflanka przecierana to idealne “awaryjne” danie. Przygotujesz je w kwadrans, ze składników, które zawsze masz pod ręką: ziemniaków, warzywnego bulionu, cebuli i śmietanki. Zblendowaną zupę możesz podać z pachnącą okrasą z podsmażonego wędzonego boczku. I sycące danie got... Kartoflanka przecierana to idealne “awaryjne” danie. Przygotujesz je w kwadrans, ze składników, które zawsze masz pod ręką: ziemniaków, warzywnego bulionu, cebuli i śmietanki. Zblendowaną zupę możesz podać z pachnącą okrasą z podsmażonego wędzonego boczku. I sycące danie gotowe! Nasz prosty przepis na kartoflankę przecieraną znajdziesz poniżej. Czytaj więcej Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
10
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • 1 łyżka oleju
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 5 gałązek majeranku
  • 100 ml śmietany 36%
  • Sól morska
  • Pieprz czarny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy