1Kajezerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do miski włożyć mięso mielone, namoczoną kajzerkę, jajka, przyprawy i całość wymieszać na jednolitą masę.
2Na blacie ułożyć folię spożywczą i rozłożyć mięso na grubość 1 cm. Na całej powierzchni posmarować mięso Musztardą czeską KAMIS. Cebulę, ogórka i chleb pokroić w paski.
3Ułożyć 1 pas 4 cm od brzegu: boczek, cebulę, chleb, ogórka. Ułożyć 2 pas 4 cm od końca: boczek, cebulę, chleb, ogórka. Zwinąć roladę zlepiając końce. Roladę ostrożnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
4Piekarnik nagrzać do 180°C góra- dół.
5Pomidory obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plastry. Wymieszać całość i ułożyć dookoła rolady. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godz.
6Upieczoną roladę pokroić w grube plastry.
7Pomidory przełożyć do naczynia i zmiksować blenderem na sos.
8Roladę podawać z sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.