Kajezerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do miski włożyć mięso mielone, namoczoną kajzerkę, jajka, przyprawy i całość wymieszać na jednolitą masę.
Na blacie ułożyć folię spożywczą i rozłożyć mięso na grubość 1 cm. Na całej powierzchni posmarować mięso Musztardą czeską KAMIS. Cebulę, ogórka i chleb pokroić w paski.
Ułożyć 1 pas 4 cm od brzegu: boczek, cebulę, chleb, ogórka. Ułożyć 2 pas 4 cm od końca: boczek, cebulę, chleb, ogórka. Zwinąć roladę zlepiając końce. Roladę ostrożnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nagrzać do 180°C góra- dół.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plastry. Wymieszać całość i ułożyć dookoła rolady. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godz.
Upieczoną roladę pokroić w grube plastry.
Pomidory przełożyć do naczynia i zmiksować blenderem na sos.
Roladę podawać z sosem.