Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Domowe burgery

Zrób burgery w domu. Jeżeli dodasz do nich dużo warzyw będą nie tylko smaczne ale i zdrowe. To danie warto przygotować wspólnie z dziećmi - niech same wybiorą ulubione dodatki. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Przyprawę Grill klasyczny wymieszaj z mieloną wołowiną i odstaw na 20 minut.

  • Formuj okrągłe steki o grubości 1,5 cm i średnicy 8 cm.

  • Steki grilluj lub smaż na ryflowanej patelni po 5-6 minut na każdej ze stron.

  • Majonez, musztardę oraz ketchup dokładnie wymieszaj z curry.

  • Steki podawaj w przekrojonych, opieczonych na patelni bułkach z dodatkiem sosu i sałatki warzywnej.

Oceny i komentarze: 0