00 0
image
Oceń

Braai Pie z boczniakami i wołowiną

Tu zaskoczeniem dla podniebienia jest aromatyczna mieszanka rozmarynu, estragonu i tymianku dodana do boczniaków. Niespodzianką dla Twoich gości może być samo ciasto z grilla - Braai Pie - tu faszerowane boczniakami, wołowiną i konfiturą z czerwonej cebuli.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
40 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
40 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż posiekany czosnek.

  • Dodaj pokrojone w paski boczniaki, smaż kilka minut. Dodaj zioła, dopraw solą i pieprzem.

  • Z ciasta wykrój dwa kawałki tak, aby pasowały wielkością do rusztu.

  • Jeden kawałek ciast ułóż na otwartym ruszcie, ciasto posmaruj konfiturą z cebuli.

  • Dodaj boczniaki, wołowinę, przykryj drugim kawałkiem ciasta, zamknij ruszt. Posmaruj pozostałym masłem. Piecz na grillu 15-20 minut często przewracając ruszt.

Porady Gotowanie

Do grillowania braai pie użyj specjalnego rusztu (kratki) z uchwytem.

Zamiast wołowiny możesz użyć innego mięsa lub tofu (w wersji wegańskiej).

Jak nie z boczniakami, to z pieczarkami - przygotuj Braai Pie z pieczarkami i wołowiną.

Oceny i komentarze: 0