Szaszłyki Yakitori z polędwicą wieprzową marynowaną w sake, miso i imbirze

20M
Czas przygotowania
15M
Czas gotowania
15
Składniki

Składniki 12 (po 1 szaszłyku) Porcje

  • 1/4 szklanki mirin
  • 1/4 szklanki sake
  • 3 łyżki czerwonej pasty miso
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1 pokruszona Papryka Piri Piri
  • 2 łyżki brązowego cukru w wersji light
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1/4 szklanki wody
  • ok. 450 g polędwicy wieprzowej (pokrojonej w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
  • 1 średniej wielkości gruszka chińska (pokrojona w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
  • 2 cebule dymki (pokrojone w plasterki) – opcjonalnie
  • bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm (namoczone w wodzie)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy