10M
Czas przygotowania
16M
Czas gotowania
13
Składniki
Składniki 8 Porcje
- 600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę o boku 2 cm
- 1/2 łyżki Czosnek granulowany w słoiczku
- 1 1/4 łyżeczki Sól morska
- 1/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 4 szklanki broccolini, obranego i pokrojonego w poprzek w kawałki o długości 3 cm
- 1/4 szklanki sosu XO w stylu włoskim
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka polenty błyskawicznej
- 1 szklanka tartego parmezanu, dodatkowo parmezan do podania
- 2 łyżki masła
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce