Schab z bakaliami w sosie ze świeżej żurawiny

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
40 min Czas przygotowania 1 godz. Czas gotowania
40 min Czas przygotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Do mięsa dodaj podsmażoną na oleju cebule i obsmażoną wątróbkę.

  • Dodaj bakalie, jajko, przyprawę do mięsa duszonego, wymieszaj.

  • Schab pokrój na 4 plastry, cienko je rozbij, na każdy ułóż część farszu, dokładnie zwiń na kształt zrazów.

  • Podsmaż na złoty kolor, ułóż w naczyniu żaroodpornym , oprósz cynamonem połóż masło , podlej wodą i piecz pod przykryciem ok. 50 min, w temp. 150 st.

  • W międzyczasie mrożoną żurawinę zalej winem i wodą dodaj cukier i gotuj ok. 10 min.

  • Dodaj żurawinę do mięsa, gotuj jeszcze około 10 min. do uzyskania konsystencji sosu

  • Dopraw świeżo mielonym pieprzem.