Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
GULASZ
Do garnka na rozgrzany olej wsypujemy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po delikatnym obsmażeniu dodajemy pokrojone pomidory, puszkę ciecierzycy i nasze przyprawy (oprócz kolendry i chili).
Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia dodajemy kolendrę i pół łyżeczki chili.
SZYBKIE PRALINKI Z CHILI
Dobrej jakości gorzką czekoladę, o zawartości kakao ponad 60 % roztapiamy w misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, z dodatkiem 2 łyżek śmietany kremówki.
Do czekolady dodajemy łyżeczkę chili. Masę przelewamy do silikonowej foremki na lód i schładzamy w lodówce.
Gotowe pralinki możemy posypać jeszcze kakao z odrobiną chili.