Smak Hiszpanii zawarty w gładkim i kremowym sosie z pieczonej i wędzonej papryki z migdałami Marcona. Ten uniwersalny sos o niezapomnianym smaku można używać do smarowania burgerów, pieczonego chleba albo jako dip do grillowanego kurczaka, warzyw i owoców morza.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy na małej patelni. Podsmaż chleb, aż się zarumieni, obróć raz.
Wsadź paprykę, pomidora i czosnek do malaksera, przykryj i miksuj na dużych obrotach przez 30 sekund. Dodaj migdały, pieczywo, przyprawy, zioła i ocet. Dalej miksuj na średnich obrotach, stopniowo dodając oliwę. Następnie zmiksuj wszystko na wysokich obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Włóż do lodówki na co najmniej 30 minut lub do momentu podania, aby smaki się połączyły.
Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez tydzień.
Ten uniwersalny sos można podawać do mięs z grilla, kurczaka, owoców morza, warzyw, burgerów lub smarować nim przypieczone kromki chleba.