1Ugotowane buraki obrać i pokroić w plastry o grubości 3-4mm. Pomidorki cherry pokroić na połówki, pestki dyni uprażyć na suchej patelni, rzodkiewki pokroić na ćwiartki.
2Do naczynia na vinegrette dodać 3 łyżeczki musztardy, 4 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, sól oraz pieprz, całość energicznie wymieszać. Po wymieszaniu sosu dodać 12 łyżek oleju rzepakowego i znów energicznie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji i dodać do sosu bardzo drobno posiekaną cebulę szalotkę.
3Plastry buraka rozłożyć na talerzu, garść świeżej rukoli wymieszać z łyżką sosu vinegrette i ułożyć na przygotowanych burakach, dołożyć pomidorki oraz rzodkiewkę i ser kozi. Całość posolić i doprawić pieprzem.
4Gotową sałatkę polać sosem vinegrette i posypać uprażonymi pestkami dyni.
5Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.