Ryba po grecku

Sprawdź, jak odpowiednia mieszanka przypraw sprawi, że Twoja ryba po grecku będzie zawsze aromatyczna i soczysta.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą i pieprzem, odstaw.

  • W rondelku podsmaż na oleju pora i cebulę, dodaj pozostałe warzywa, podlej 0,5 l wody, dodaj przyprawy, zamieszaj. Duś na wolnym ogniu ok 30 min. W połowie dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • W międzyczasie rybę oprósz mąką, usmaż na oleju, ułóż w płaskim naczyniu i przykryj gorącymi warzywami, odstaw do wystudzenia.

  • Przyprawy do video: Liść laurowy, ziele angielskie, papryka wędzona, imbir mielony - słoiczek.