1GODZ.
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
23
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Na wywar:
- ości i części ryby (głowa, skóra) z 1 kg dorsza
- kawałek selera
- korzeń pietruszki
- 1 marchewka
- 2 litr wody
- 3 ziarna Ziele angielskie w torebce
- 2 Liście laurowe w torebce
- Sól morska
- Pieprz czarny mielony w torebce
- Na zupę:
- 1 kg filetów dorsza (oczyszczonego z ości i skóry)
- 2 białe cebule
- 4 ząbek czosnku
- 2 puszki pomidorów bez skóry lub 800 ml passaty pomidorowej
- natka z jednej pietruszki
- 100 ml oliwy z oliwek
- 50 g masła
- 2 łyżki sosu rybnego
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- 1 łyżeczka Papryka ostra w torebce
- 3 łyżeczki Bazylia w torebce
- Sól morska
- Pieprz czarny mielony w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce