Roladki z fladry lub soli ze szpinakiem suszonymi pomidorami z bazylia delikatnym maslowym sosem
Wino wygotować – gdy zacznie gęstnieć dodajemy wywar rybny i suszony estragon, ponownie gotujemy. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy sok z cytryny, zdejmujemy z ognia, następnie dodajemy świeży estragon i w małych kawałkach masło – ciągle ubijając.
Ziemniaki: cienkie plasterki ziemniaków mieszamy ze śmietaną, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.
Dodajemy żółty ser i zapiekamy w płaskim naczyniu przez ok. 45 min. w temp. 175˚C.
Na aluminiowej folii, delikatnie posmarowanej oliwą, rozkładamy filety z soli lub flądry tak, by na siebie lekko nachodziły. Na wierzchu rozsmarowujemy małą ilość masy rybnej, którą posypujemy płatkami suszonych pomidorów z bazylią.
W 1/3 długości układamy łososia i wzdłuż niego szpinak doprawiony czosnkiem w płatkach i gałką muszkatołową i zawijamy w rulon skręcając go w folii aluminiowej (rulon o grubości maks. 10 cm) i pieczemy w temp 175˚C przez 30 minut – podajemy na ciepło z sosem i ziemniakami.