Pikantne krewetki z pieczonym purée z kukurydzy, sosem śliwkowym i sałatką farro

31
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4-6

Składniki

  • Purée z pieczonej kukurydzy:
  • 375 g kukurydzy cukrowej, świeżej lub rozmrożonej
  • 1 marchewka, obrana i pokrojona na kawałki
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 300 ml wywaru drobiowego, gorącego
  • 2 łyżki stołowe miodu
  • 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • Sos śliwkowy:
  • 1 mała czarna śliwka, drylowana
  • 1/2 jabłka bez gniazda nasiennego
  • 50 ml soku z granatu
  • 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1/4 łyżeczki Kminek mielony w torebce
  • Sałatka farro:
  • 75 g ziarna faro, surowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej
  • 75 g queso fresco lub sera feta
  • 2 cebule dymki, cienkie plasterki
  • 1 łyżka Natka pietruszki w torebce
  • Pikantne krewetki:
  • 2 łyżki stołowe cukru
  • 1 łyżeczka Kamis Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Oregano w torebce
  • 1 1/2 Chili w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 450 g krewetek królewskich, obranych i wypatroszonych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy